Zalm met verse groente uit de oven

 

 

Zalm met verse groente uit de oven
Voor 4 personen
4 moten zalm
400g sperziebonen, topjes eraf (verder heel laten)
200g cha20160701_134426mpions
4 wortels
1 rode paprika
2 stengels bleekselderij
1 kleine prei
1 ui
1 el geroosterde sesamzaadjes
Voor de marinade:
3 el sojasaus
2 el olijfolie
1 cm. geraspte gemberwortel
1 teentje knoflook
1 tl honing
versgemalen peper en zout
Oven voorverwarmen op 200C
Bereiding:
Maak een marinade van sojasaus, gember, knoflook, honing, gemalen peper en olijfolie.
Doe hier de zalm bij en laat minstens een uur staan.
Snijd de groenten in gelijke stukjes.
Blancheer de groenten, behalve de champions en de ui, 3 minuutjes in kokend, gezouten water. Giet af en leg op de bodem van een ovenschaal. Champions en gesneden ui leg je erbij.
Leg hier de zalm op en de rest van de marinade. Strooi de geroosterde sesamzaadjes hier overheen.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie (anders word het te droog)
Zet de ovenschaal 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Je kunt dit gerecht eten met rijst, mihoen of bami.

Eet smakelijk!