Spaghetti van courgette

 

 

[spider_facebook id=”1″]

cougette pasta Spaghetti van courgette.
Voor 2 – 3 personen.
2 courgettes
Beker gemengde tomaatjes (gele, pruim en rode)
300 gram verse spinazie
3 tenen knoflook
1 rode ui
zwarte peper
zeezout
Grote garnalen / of met reepjes kalkoenfilet
Eventueel een beetje Parmezaanse kaas.

Met de spiraalsnijder de courgettes in lange slierten snijden. Tussen 2 bladen keukenrol leggen (10 minuten).
De rode ui en knoflook fijn snipperen. In een wok de knoflookolie heet laten worden, de rode ui en knoflook fruiten.
De tomaatjes wassen en eventueel door de helft snijden.
Spinazie wassen en laten uitlekken.

De tomaatjes mee bakken met het ui-knoflookmengsel. De garnalen erbij tot ze roze beginnen te kleuren. De courgetti erbij en als laatste de spinazie erbij tot het slinkt (niet te erg laten slinken). Zeezout en peper erbij en wokken maar.

Als het klaar is op een bord, eventueel wat Parmezaanse kaas erover strooien en genieten maar.

Bron: Krieltjes Keuken