Recept bananenbrood

[spider_facebook id=”1″]

Een cliënt van mij is zo enthousiast en geïnspireerd geraakt over mijn voedingsadviezen dat ze zelf aan de slag is gegaan met dit recept.
Maaike schrijft:
Je levensstijl veranderen wanneer je een gezin hebt wil niet zeggen dat je als enige in het gezin andere producten of gerechten gaat eten. Deze veranderingen kunnen heel goed in een gezin toegepast en verweven worden. Daarom wil ik dit recept van bananenbrood graag met jullie delen. Bij ons inmiddels favoriet als tussendoortje. Het bananenbrood ligt standaard in plakken van 2-4 stuks in de vriezer.
Ingrediënten voor 1 bananenbrood
3 rijpe bananen (zijn ze nog niet rijp, leg ze dan even in de schil in de oven op 150 graden tot ze helemaal zwart zijn, dit geeft een intensere zoete smaak)
150 gram amandelmeel
1,5 theelepel bakpoeder
3 eieren
1 theelepel zout
2 eetlepels honing
1 hand ongebrande noten (gehakt)
1 eetlepel kaneel
kokosolie om in te vetten
Bereiding: Verwarm de oven voor op 170 graden.
Pel de rijpe bananen en doe dit samen met de andere ingrediënten in de kom van een keukenmachine en meng alles in enkele seconden tot een glad beslag, kan evt. ook met een staafmixer.
Vet een cakevorm met kokosolie in.
Giet het mengsel in de vorm.
Zet de cakevorm in de oven en bak in 55 minuten gaar.
Haal het bananenbrood vervolgens uit de oven, laat iets afkoelen, kiep het blik om en snijd vervolgens in plakken.
Eventueel extra toevoegingen, voordat je gaat bakken: Handje rozijnen, pompoenpitten, sesamzaadjes, stukjes appel, abrikozen of andere stukjes fruit enz.
Eet smakelijk!
Liefs, Maaike

Bananenbrood