[spider_facebook id=”1″]
Omeletrolletjes
Recept voor heerlijke omeletrolletjes.
Ingrediënten voor 8 st.
3 eieren
Scheutje melk
Handvol peterselie
Handvol bieslook
100 gr geitenkaas
Peper en zout
Olijfolie
Zo maak je het.
Klop de eieren luchtig met de melk.
Hak de groene kruiden fijn en meng dit door de eieren.
Breng de eieren op smaak met peper en zout.
Bak er een omelet van in wat olijfolie. Giet het mengsel in de pan en laat de omelet zachtjes garen.
Keer de omelet dan voorzichtig om. Ik heb hem op een bord laten glijden en toen omgedraaid weer terug in de pan gelegd.
Laat de andere kant ook even kort garen.
Verkruimel de geitenkaas over de omelet en rol hem op. Net als een pannenkoek zeg maar.
Laat de rol minimaal twee uur opstijven in de koelkast.
Snij de omelet in kleine rolletjes en steek er prikkers in.
Serveer de omelet hapjes lauw warm of koud.
Voor de variatie kun je ze ook met gerookte ham en roomkaas maken.
• 2 eetlepels verse bieslook
• 150 gram roomkaas
• 9 plakken gedroogde landham (of andere gedroogde ham)
• 3 handjes rucola
• Pijnboompitjes
• Teentje knoflook uitgeperst
Rooster de pijnboompitjes. Meng de roomkaas met de knoflook , peper en zout.
Snijd de rucola grof, dit eet voor je gasten iets makkelijker.
Besmeer de afgekoelde omeletten met het roomkaasmengsel. Verdeel op iedere omelet drie plakken gedroogde ham.
Strooi hierover de rucola en pijnboompitjes. Rol de omeletten strak op en verpak het in keukenfolie.
Laat de rolletjes minimaal twee uur opstijven in de koelkast.
Snijd de omeletrolletjes voor het serveren schuin af zodat mooie rolletjes ontstaan.
Eet smakelijk!