Lekker en gezond BBQen

Als de zon goed begint te schijnen, beginnen we allemaal weer te verlangen naar een lange zomer. Een zomer met lange zomeravonden waarop we heerlijk kunnen barbecueën. Heerlijke salades, stokbrood met kruidenboter en heerlijke sausjes. Allemaal even lekker, maar stuk voor stuk een bron aan calorieeen. Gelukkig kan het anders. Op dieet een toch heerlijk barbecueën. Met deze caloriearme recepten is kan iedereen van u barbecue genieten.

Tips voor een caloriearme en dieet vriendelijke barbecue
• Kies voor magere vlees soorten. Denk aan runderpoulet, rundertartaar, hamlappen, ongepaneerde schnitzbbqel, varkensfilet, kipfilet, kip zonder vel, kalkoenfilet, nasivlees.
• Vervang vlees eens door vis soorten zoals forel of tonijn.
• Vervang vlees door caloriearme vlees vervangers zoals tofu.
Maak spiesjes. Door vlees en groente samen aan een spiesje te rijgen verminder je automatisch je vleesconsumptie.
Kant en klare kruidenboter is een echte calorieënkiller. Deze zelfgemaakte caloriearme kruidenboter halveert het aantal calorieen en doet qua smaak zeker niets voor kant en klare calorierijke kruidenboter onder.

Ingrediënten
• 1 kuipje dieethalvarine
• vers (gehakte) peterselie
• 1/2 teentje knoflook
• peper
• zout
• 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
• mespunt cayenepeper
• mespunt oregano
• 1/2 theelepel tomaten-tapenade-kruiden

Bereidingswijze
Hak de peterselie in stukjes en pers het teentje knoflook. Meng de peterselie, de knoflook, de Italiaanse kruiden, cayennepeper, de oregano en tomaten-tapenade-kruiden door de dieethalvarine. Breng het geheel met zout en peper op smaak en klaar is je caloriearme kruiden boter.

Voor de salade neem je natuurlijk niet de kant en klare bakken uit de supermarkt, maar ga je zelf groenten snijden.

Een heerlijke zomerse salade is van zichzelf vrij caloriearm. De dressing maakt echter de salade opeens toch nog calorierijk. Deze heerlijke frisse dressing zorgt ervoor dat je lekker van de salade kunt smullen zonder dat je je zelf schuldig voelt of moet inhouden.

Ingrediënten
• vers (gehakte) peterselie
• 4 eetlepels (wijn) azijn.
• 1/2 eetlepel mosterd.
• Peper en zout naar smaak
Eet smakelijk!