Hoe ga ik met eten om tijdens de feestdagen

[spider_facebook id=”1″]

Genieten van de feestdagen zonder aan te komen

images8BSTLTA9

Wat tips voor de gezellige december maand.

De meeste mensen klagen dat ze aankomen met de feestdagen. ONZIN!!!

Sinterklaas is op 5 december en we hebben  2 kerstdagen. Van deze 3 dagen in de maand iets extra’s eten kom je echt geen kilo’s aan.

Maar de supermarkt ligt nu al vol verleidingen en het is aan je zelf of je daar aan toegeeft.

Je hoeft al dat zoet en vet niet te eten!

Hier heb ik nog wel een paar tips voor je.

Eet gewoon drie maaltijden per dag; liefst op normale tijden. Die zijn bedoeld om de trek of honger te stillen en het lichaam voedingstoffen te geven. Bovendien is een lekkere maaltijd natuurlijk erg de moeite waard. Kerstkransjes, snoep en koekjes helpen niet tegen de honger; op die manier blijf je eten.

  1. Geniet echt van de lekkere dingen die je tussendoor wilt eten. Dat betekent: het lekkers alleen tevoorschijn halen op het moment dat je ervan wilt eten, in plaats van de hele dag ongemerkt uit allerlei bakjes en zakjes te eten die je tegenkomt. Een paar dingen in huis halen die echt lekker zijn, in plaats van alles en nog wat. Er rustig voor gaan zitten als je iets lekkers wilt eten. Neem de tijd om samen of in je eentje te genieten.  Per hapje eten in plaats van per portie. Proef uitgebreid en zorg dat je stopt met eten als het minder lekker wordt. Waarom zou je dan dooreten?
  2. Als er eten of drinken is dat niemand op dat moment nog wil, gooi het dan weg. Dat is natuurlijk zonde. Maar wat doe je liever, eten weggooien in de vuilnisbak of eten weggooien in je eigen lichaam (en daar nog van aankomen ook)? Eet alleen dingen die je op dat moment het lekkerste vindt van de hele wereld – de rest is niet goed genoeg en kun je wegdoen. Of sowieso niet in huis halen natuurlijk.
  3. Dit alles geldt ook voor lekkere dranken. Geniet van je glas wijn, slobber er niet ongemerkt drie achter elkaar weg.
  4. Zorg voor een fit gevoel. Slaap ongeveer acht uur per nacht en loop bijvoorbeeld af en toe een rondje buiten. Het hoeft geen grote sportieve prestatie te zijn; een half uurtje een frisse neus halen is ook al wat waard.
  5. Vertel jezelf niet de hele tijd dat je van alles ‘niet mag’ vanwege je lijn. Waarschijnlijk neem je het eten later toch wel en daar voel je je dan zo schuldig over, dat je het gewoon weg propt in je mond, niet eens echt proeft en daardoor alleen maar meer eet. Volg liever tip 2.
  6. Eet alleen als je je prettig voelt. Voel je je moe, ongemakkelijk, geïrriteerd of teleurgesteld, vraag je dan eerst af hoe dat komt en bedenk daarna nog eens of je echt wel iets wilt eten.

Groetjes Anneke