Havermout koek

[spider_facebook id=”1″]

3 koppen havermout
1 kop water
4 eieren
1/2 kopje honing
1 theelepel vanille suiker
1 eetlepel kaneelpoeder
1/2 theelepel bakpoeder20160212_144412
1 theelepel zeezout
Variaties:
een half kopje rozijnen, moerbeien, incabessen, gojibessen
stukjes klein gesneden gedroogde zuidvruchten zoals: vijgen, abrikozen, dadels
stukjes klein gesneden fruit: aardbeien, banaan, appel
noten en zaden: stukjes walnoot, hazelnoot, amandelen, zonnebloempitten, pompoenpitten.
geraspte kokos, stukjes chocolade

Bereidingswijze:
Zet een avond ervoor de havermout in de week met een kop water. Klop de volgende morgen de eieren met het zoet, kaneel, zout, bakpoeder, kaneel en vanille. Roer dit door de havermout.

Roer nu de ingrediƫnten onder het kopje variaties erdoorheen, kies wat je lekker vind en meng verschillende met elkaar. Zo zitten er vruchtjes, nootjes etc door de havermoutkoek heen, heerlijk!
Vet een bakblik in met kokosolie en giet het mengsel erin. Zet in een voorverwarmde oven 30 minuten op 190 graden.
Laat het een beetje afkoelen en snijd de koek in stukken en serveer.
Eet smakelijk.