Over mij en mijn werkwijze

Ik ben Anneke Benes, getrouwd en moeder van twee volwassen kinderen. Ik ben werkzaam bij een sportschool en in deze tijd, heb ik talloze mensen zien afvallen met allerlei diëten maar naar verloop van tijd ook weer zien aankomen, helaas.

annekeHierdoor is mijn interesse in voeding ontstaan. Aangezien ik graag mensen help en ook zelf heel bewust met voeding omga was de keuze om de opleiding tot gewichtsconsulent te gaan volgen een logische stap voor mij.

Omdat eten niet alleen tot doel heeft om de honger te stillen, maar omdat bij eten emoties ook een belangrijke rol spelen ben ik me verder gaan verdiepen in emotie-eten. Door de opleiding cognitieve gedragstherapie te volgen heb ik veel inzichten opgedaan en heb tools meegekregen zodat ik cliënten kan helpen om met emotie-eten om te gaan. Daarnaast heb ik ook een opleiding life coaching gevolgd.

Ik heb de overtuiging dat je zo jong mogelijk moet beginnen met gezond leven. Daarom heb ik mij gespecialiseerd in kind en voeding en in 2016 mijn diploma hiervoor behaald.

De juiste voeding kan het verschil maken tussen winst en verlies. Niet alleen als kind, maar ook als sporter. Elke sporter heeft een andere behoefte en daarom heb ik mij dan ook gespecialiseerd in sportvoeding.

Werkwijze

Als gediplomeerd gewichtsconsulent motiveer en begeleid ik je naar een gezond gewicht. Ik adviseer je over een gezonde leefstijl en de beste lichaamsbeweging om af te vallen en indien nodig aan te komen. Tevens besteed ik veel aandacht aan motivatietechnieken, die het je makkelijker maken om door te gaan zetten tijdens de moeilijke momenten.

Kennismaking- en intake gesprek

Met als doel je huidige situatie en wensen te bespreken. Tijdens de intake vullen we een uitgebreide vragenlijst in, hierin komen o.a. je eetgewoonten, je leefstijl, je gezondheid en dieetgeschiedenis te staan. Natuurlijk word je gewogen, images[4]vetpercentage en taille/heup omtrek gemeten en we bepalen je (voorlopige) streefgewicht. Vervolgens krijg je een eetdagboek waarin je voor een week noteert wat je eet en drinkt.

Vervolgconsulten

Aan de hand van je informatie heb ik een voedingsadvies opgesteld waarmee je aan de slag gaat. Dit advies is aangepast aan je leefsituatie. Om ervoor te zorgen dat je ook gemotiveerd blijft, zullen de vervolgconsulten een goed hulpmiddel zijn. Je krijgt van mij suggesties mee om voldoende te bewegen en om variaties te maken op het voedingsadvies. Bij elk consult bespreken we een onderwerp dat belangrijk is bij het afvallen. Gedurende de consulten krijg je ondersteuning en adviezen en wordt het voedingsplan indien nodig bijgesteld. Tijdens elk consult word je gemeten en gewogen om o.a. je gewicht, vetpercentage en spiermassa in kaart te brengen.

Voor iedereen

Je wilt weten of je een gezond voedingspatroon hebt en je wilt hierover eenmalig advies? Door middel van een gesprek waarin je informatie geeft over jouw leef-en eetpatroon maak ik voor jou een weekplan. Dit plan is gebaseerd op jouw leefsituatie en kun je als leidraad gebruiken. Hierbij krijg je de nodige tips en adviezen.

Als gediplomeerd gewichtsconsulent en cognitief gedragstherapeut  deel ik graag mijn kennis en inzichten met jou. Samen gaat het ons lukken om op een gezonde manier jouw (realistische) streefgewicht te bereiken en te behouden!! Graag tot ziens in mijn praktijk.

[spider_facebook id=”1″]